afscheidsavond
Door: Elly en Jantinus
Blijf op de hoogte en volg Jantinus en Mark
20 April 2012 | Indonesië, Biak
Gisteravond net voor wij naar bed gingen kregen wij een mail binnen van een iemand van het Lilianefonds waar wij hulp van gevraagd hebben voor Martince een Papua meisje met een ernstige aan geboren heupafwijking.
Het Liliane fonds heeft helaas geen afdeling in Papua maar wij hebben hen gevraagd om gebruik te mogen maken van hun faciliteiten, daar is heel positief op gereageerd.
Jammer dat het nu in de laatste dagen komt, ik heb er vannacht wakker van gelegen om te bedenken hoe we dit gaan doen.
Wij hebben tot nu toe geen contact met de ouders gehad omdat ik er voor wil waken hoop te geven die je niet waar kunt maken, maar morgenochtend wil ik er heen om er over te gaan praten.
Het meisje moet eerst naar Solo op Java waar een ziekenhuis is waar het Liliane fonds haar contacten heeft met chirurgen, dat zal al een hele stap voor hen zijn het is ook een eind van huis.
Ik heb vandaag al wel met Inge en Margriet gepraat over hoe zij de reis en allerlei dingen kunnen regelen.
En vanavond hadden we ons afscheidsfeestje het was heel erg gezellig, als Nederlander denk je toch komt het wel goed al weet je dat er het eerste uur bijna geen mens komt.
Kartika en haar man en zoon waren op tijd en zij bracht een hele grote chocolade cake mee, we hadden gezegd geen cadeautjes want we kunnen niets meer in de koffer hebben omdat wij voor Truus een koffer vol spullen mee nemen.
Maar na een poosje was het een gezellige boel, al voor het eten werd er gezongen bij de gitaar en na het eten het ene lied na het andere er wordt hier veel, graag en mooi gezongen door mensen.
Nog even Yospan dansen wat ik zelf heel leuk vind al kan ik de figuren bijna niet volgen, maar het is wel zweten, de laatste dagen is het erg warm we zitten om 12 uur in de nacht nog met zweet op de rug, misschien verlang ik er volgende week wel naar terug.
Het is hier de gewoonte dat de gasten het overgebleven eten verdelen en mee naar huis nemen al onze plasticzakken en pannen zijn nu onderweg, ze worden wel bij Inge teruggebracht, opgeruimd staat netjes en het eten wordt niet weggegooid.
Oke we gaan naar bed morgen nog een drukke dag.
19 April 2012 - 16:59
Jantsje:
Nou ik kan me goed voorstellen hoe die ziekenhuistoestand je bezig houden! Ik heb die foto nog gezien met die heup op verschillende hoogte. Wat zou het geweldig zijn als de ouders hiermee akkoord gaan en het meisje over een poosje normaal kan lopen! Ik wens je veel wijsheid om dit ter sprake te brengen. En eigenlijk voor de ouders ook. Toch angstig voor hen. Ze weten wat ze hebben, maar zullen ook bang zijn of ze hier wel goed aan doen. Maar Elly, je weet het vast als geen ander over te brengen, ze zullen jouw betrokkenheid zo voelen! Dat zal zeker meewegen. Vertrouw daar maar op!
Gezellig al die mensen die dansen en zingen! -
19 April 2012 - 17:38
Aly Bunschoten:
toi-toi-toi -
19 April 2012 - 19:59
Henk En Bets:
De foto,s zien er weer heel gezellig uit.
Maar het probleem betreft het kind houd je bezeg,wij hopen dat er een
goede oplossing gevonden wordt.
Fijne dagen nog in het warme Biak.
Kom net thuis van het TT circuit vrijdag beginnen de trainingen.
Groet uit een koud Emmen -
19 April 2012 - 20:38
Joke:
Dit is waar we op gehoopt hebben,maar als het dan komt blijken er weer andere moeilijkheden te zijn .
Sterkte ,ik vertrouw op je daadkracht en je wens om het op te lossen.
Gelukkig kun je Inge en de anderen alles toevertrouwen.
Goede reis! Joke. -
19 April 2012 - 21:22
Klaasje:
Hallo Elly en Jantinus
Ik had al een heel verhaal getikt maar helaas er ging iets niet goed.
Ik hoop dat alles goed komt, met het meisje .
Ik wil jullie een fijne terugreis toewensen en geniet nog even van het warme weer!! Want hier vriest het s nachts nog vandaar.
Groetjes uit Elim -
19 April 2012 - 21:24
Hillie:
wat een zorgen zo op het eind van jullie verblijf op Biak, maar gelukkig zijn Inge en Magriet er ook nog. Dus er gewoon op vertrouwen dat zij hun best zullen doen om jullie moeite die je voor dat meisje gedaan hebt tot een goed einde te zullen brengen.
jullie afscheid feestje ziet er erg gezellig uit, dus ook daar kan je met ple4zier op terug kijken.
Heel veel sterkte en wijsheid morgen met het gesprek met de ouders, maar als ik zie wat je allemaal voor elkaar krijgt zal het heus wel goed komen.
je hebt nog drie dagen voor jullie weer naar het koude Holland toe komen, probeer zoveel mogelijk zon en warmte mee te nemen want daar zijn wij ook aan toe.
Maar boven al probeer nog zoveel mogelijk te genieten van die voorlopig laatste drie dagen.
Hartelijke groet