Adat
Door: Elly en Jantinus
Blijf op de hoogte en volg Jantinus en Mark
23 Maart 2010 | Indonesië, Biak
Zo kwam Jantinus vanmorgen op het werk en werd er aan hem gevraagd om tien uur terug te komen want dan werd er van hem verwacht dat hij meeging naar het ziekenhuis waar een dochter van Pa Aserem geopereerd werd.
Het is de gewoonte dat familie en bekenden dan naar het ziekenhuis komen om de familie te ondersteunen en vaak ook om met elkaar te bidden voor een goede afloop.
Je hoeft geen uren te blijven, een half uurtje is voldoende om je medeleven te tonen.
Zo komen we steeds meer dingen tegen waar wij in eerste instantie van opkijken maar waarin je ook veel goede dingen ziet, vroeger lag bij ons ook vast wat er van je verwacht werd bij rouw en trouw nu weten we vaak niet wat te doen.
Gister had ik al afgesloten toen mij ineens weer te binnen schoot dat ik nog had willen reageren op de opmerking van Henk over de naam van Asselt dat had alles te maken met de tikken die hier op school uitgedeeld worden.
Wij hadden een schoolmeester van Asselt, die ook zo nu en dan een smerige tik uitdeelde met een stok die verraderlijk snel uit zijn mouw kwam schieten, hij heeft mij nooit geslagen, ik denk dat hij heel goed wist dat onze vader dat nooit van hem zou pikken, maar je kon ook al vreselijk schrikken als hij zijn stok op je tafel aan stukken sloeg.
Het was een rare man die nooit schoolmeester had moeten worden.
Verder is er weinig bijzonder te melden nou ja onze butagas fles is leeg gelukkig pas nadat ik een heerlijke nasi goreng klaar had.
23 Maart 2010 - 18:48
Joke :
Op een of andere manier ben ik overal tussendoor gezeild bij meester Van Asselt. Ik was ook wel een erg rustig kind in die tijd denk ik.
De pleeg in mij begon te sputteren bij zoveel bezoek,ik neem aan dat de familie buiten is,niet bij de patient,maar ik wens de patient spoedig herstel. -
23 Maart 2010 - 21:34
hallo elly en jantinus,
eindelijk dan ook eens een reactie van ons.
wij volgen jullie regelmatig en ik vind het schitterend wat jullie allemaal meemaken.
juist die dagelijkse gewoonten en de manier van leven zijn zo leuk om te leren kennen he.
helaas kom je op deze manier ook trieste dingen tegen.
ik zou zeggen, ga zo door en blijf genieten met volle teugen!!!!
groetjes aly en kees
23 Maart 2010 - 21:34
hallo elly en jantinus,
eindelijk dan ook eens een reactie van ons.
helaas kom je op deze manier ook trieste dingen tegen.
ik zou zeggen, ga zo door en blijf genieten met volle teugen!!!!
groetjes aly en kees
23 Maart 2010 - 21:35
hoe zo niet vaak?
dan maar gelijk twee keer!!
23 Maart 2010 - 22:21
Ruud Driessen:
Tja jullie zijn dan wel van een oudere generatie dan dat ik ben, maar ook ik ken deze situatie. In mijn tijd was dat Juffrouw Breider met haar lineaal. Waneer ik de pen op pakte om met links te gaan schrijven dan kon ik die op houden voor een tik over de hand heen want men diende met rechts te schrijven. Helaas voor haar ben ik nog steeds een "links poot". Verder deed het me deugd van de week in jullie reisverslag een foto te zien met Yohanna tijdens Nederlandse les bij Juf Truus. Heb haar dat ook meteen ge-sms't. Ik volg jullie site iedere dag, en vindt het reuze leuk al die verhalen en foto's te zien en volgen. Op naar jullie volgende bijdrage. Sampa jumpa lagi -
24 Maart 2010 - 09:38
Mini En Henk:
Bij ons zouden de wegen rond de ziekenhuizen en de ziekenhuizen helemaal dicht slibben wanneer er per patient er wel 6 personen meekwamen.
Voor Biak en omstreken een goede gewoonte wij zullen het hier anders moeten oplossen.