21 maart de lente is begonnen - Reisverslag uit Biak, Indonesië van Jantinus en Mark Weggemans - WaarBenJij.nu 21 maart de lente is begonnen - Reisverslag uit Biak, Indonesië van Jantinus en Mark Weggemans - WaarBenJij.nu

21 maart de lente is begonnen

Door: Elly en Jantinus

Blijf op de hoogte en volg Jantinus en Mark

21 Maart 2015 | Indonesië, Biak

Niet dat je daar hier iets van mee krijgt, dit land kent die veranderingen van seizoenen nu eenmaal niet, hier is het warm of heel warm, het weer is ook geen onderwerp van gesprek zoals in Nederland.
Vandaag viel in de categorie heel warm, wij gingen rond half 11 samen met Inge en Margriet richting noord Biak, om in een paar zeer armoedige kampongs kinderkleren uit te delen.
Je kunt al snel zien dat er huizen zijn met armoedig geklede kinderen, Margriet maakt het eerste contact en de moeders reageren heel erg blij als de kinderen leuke kleren krijgen.
Wij zagen onderweg vier jongens die ook echt in lompen liepen, eerst waren zij bang om te komen maar Margriet wist hun gerust te stellen, toen zij in hun nieuwe kleren stonden waren het in eens heel andere leuke jochies.
Na de kleren parade gingen wij naar een waterval die we nog nooit bezocht hadden in Karmon erg mooi.
Daarna naar een strand waar we ook nog nooit geweest waren, Margriet probeert altijd weer nieuwe mooie dingen voor ons te vinden en dat lukt wonder wel, we kunnen er ons nu al op verheugen om het aan onze kinderen te laten zien.
De kampong bewoners kapten een paar kokosnoten en de verse kokosmelk smaakt altijd weer lekker.
Toen wij Inge naar huis brachten waren daar een heel stel familieleden aan het eten, Donna had een soort pap gemaakt van rijst en groenten wat je samen met zoute vis eet, wij werden natuurlijk ook uitgenodigd om het te proeven, het gekke was ik vond de zoute vis het lekkerst.
Het is vis die gezouten en gedroogd wordt daarna gewassen en in olie gebakken, echt lekker.
Morgen weer een vrije dag dus wie weet wat we dan weer beleven.

• 21 Maart 2015 - 15:47

Henk:

L.S.

Ja hoor de lente is hier ook begonnen.
    Zojuist een flinke hagelbui de toch wel flinke hagelsteentjes dansten van de daken . En nu, een half uurtje laren , volop zonneschijn waar we hier in tegenstelling met jullie blij mee zijn.
    Je merkt mijn schrijftrant is wat losser ik heb een vrij weekend.M. is met G . naar D in H (Gr.is niet mee daar is Alois A debet aan.
    Ik sta morgen in A in de TT hal er moet toch iemand zijn die zo nu en dan even kijkt of het in Drenthe wel goed gaat.
    Mooi jullie hebben het gezegde weer waar gemaakt " kleren maken de man" ik neem aan dat dat ook voor het andere geslacht geldt.
    Karnon waterval foto vijf wat een idillysch plaatje doet me goed jullie zo te zien.
    Ga zo door
    Wie goed doet goed ontmoet

Gr.
    Henk
    PS als je nou via bv bangladesh gaat en daar de kinderarbeid steunt of is dat stukje dan nog te ver

• 21 Maart 2015 - 15:52

Truus:

Toppie, ik geniet van jullie vehalen.

• 21 Maart 2015 - 16:59

Herman/Dineke:

Wat prachtige foto;s, en blije kinderen en moeders, en het watervälplaatje is een "plaatje".groetjes herman/dineke

• 21 Maart 2015 - 18:40

Hans Jaap:

Heel toepasselijk wat vandaag op de coachingkalender stond:
    MAART
    Begin van de lente
    Iemand kan niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen
    Ronald Reagan
    Het Franklin-effect

Mensen doen eerder iets voor jou als ze je aardig vinden. Dat is logisch, maar wist je dat dit ook andersom geldt? Zodra mensen iets voor je gedaan hebben, vinden ze je aardiger.

Dit is het Franklin-effect, vernoemd naar Benjamin Franklin, een van de founding fathers van de Verenigde Staten. Hij wist het contact met zijn politieke tegenstanders te verbeteren door het vragen van kleine persoonlijke (nietpolitieke) gunsten, zoals het uitlenen van een bijzonder boek.

Het effect is ook wetenschappelijk onderzocht. Proefpersonen werden uitgenodigd voor het invullen van een test, waarvoor ze na afloop een kleine vergoeding ontvingen. Als ze vervolgens wegliepen, sprintte de onderzoeker bij de helft van de kandidaten achter hen aan. Hij vertelde hun dat hij het onderzoek uit eigen zak financierde en krap bij kas zat, en vroeg hun het zojuist gekregen geld aan hem terug te geven. Wat bleek? Toen later aan de deelnemers werd gevraagd hoe aardig ze de onderzoeker vonden, vonden de mensen die hem het geld hadden teruggegeven hem het aardigst.

Dit Franklin-effect komt voort uit het feit dat ons brein oorzaak en gevolg weleens door elkaar haalt als het op gevoelens aankomt. Je brein maakt in feite de volgende fout:

Regel: Je doet gunsten voor mensen die je aardig vindt.
    Actie: Je doet een gunst voor iemand.
    Gevolg: Je vindt deze persoon aardig.

• 10 April 2015 - 22:56

Ingrid:

Hallo ouders van Trea. Wat geeft het ons een geweldig goed gevoel om te zien dat de kleertjes op de juiste plek komen. Mijn eigen twee jongens zien ook de foto's en zijn stil als ze een kindje langs de weg zien om kleding te passen. Maar bij de groeps foto's waar ze hun eigen kleding herkennen zijn ze niet meer zo stil. Begreep van Trea dat de koffers weer gevuld zijn. Wens jullie een fijne tijd samen nog met jullie eigen kinderen. Groetjes van Ingrid