Kampong Sopen - Reisverslag uit Biak, Indonesië van Jantinus en Mark Weggemans - WaarBenJij.nu Kampong Sopen - Reisverslag uit Biak, Indonesië van Jantinus en Mark Weggemans - WaarBenJij.nu

Kampong Sopen

Door: Elly en Jantinus

Blijf op de hoogte en volg Jantinus en Mark

05 Maart 2015 | Indonesië, Biak

Ondertussen is het hier al weer donderdagavond, dus tijd voor nieuwe berichten.
Vandaag moest Jt zijn nieuwe rijbewijs ophalen dus hij ging voor keuring naar een arts, het moet, maar meer dan wegen en lengte meten gebeurt er niet dus dat ging vlot.
Bij de politie aangekomen waar hij hartelijk ontvangen werd zij kennen hem zo langzamerhand.
Maar er bleek wat verandert op het rijbewijs moet een kitas nr. (kitas is een werkvergunning)die had hij dus niet.
De emigratie heeft vorig jaar weer eens aangegeven dat hij een kitas moet hebben dus heeft het bedrijf dat aangevraagd en er vervolgens wsch. niet achteraangezeten.
Morgen dus op pad voor dat nr. de pas zelf is minder belangrijk.
Ik ben vandaag met Nel Wambrauw naar de Puskesmas in Sopen geweest, we gingen met een bus vol mensen voor een meeting over de renovatie en doorstart van de Puskesmas.
Voor vertrek wilde ik nog gauw even een Imodium innemen omdat ik gister wat last van diarree had, er stond een (dacht ik ) flesje water in onze slaapkamer waar ik snel een slok uit nam, helaas het was superpel zeep om de vloer te dweilen.
Schrik niet ik heb er geen last van gehad maar als je op punt staat de hele dag van huis te zijn is het toch even heel vervelend.
We vertrokken om half tien en ik was om zeven uur weer thuis, het is een eind rijden maar een vergadering is hier een zeeeer langdurige bezigheid.
Ik heb uren op een zeer ongelukkige stoel zitten luisteren naar gesprekken waar ik niets van verstond, even eruit lopen was geen optie, het heeft de hele dag heel hard geregend.
Wel weer een aantal leuke mensen ontmoet, dus dat is weer een troost.
Vanavond gingen wij met Inge en Margriet naar Kartika om te overleggen over rijst aankopen voor ons project, de rijstprijzen zijn erg gestegen, maar gelukkig kan Kartika zij is dominee in Jafdas via de diaconie goedkoper inkopen en zij wil ons wel helpen.
Het is altijd gezellig om even bij haar te zijn ze slooft zich uit met lekkere hapjes en je kunt lekker met haar lachen.
Dus onze dag werd hiermee goed afgesloten.

• 05 Maart 2015 - 19:12

Henk:

Lectori Salutum,

Wat een schoonheid die zus van mij en nu dan ook " vanbinnen"
    Dat er vroeger bij ons in de keuken in Loenen koffie in de suikerbus zat , in van die mooie
    geëmailleerde bussen, is tot daar aan toe maar een andere vloeistof in een waterflesje helemaal fout!!!!!
    Je verslag eindigt positief nog even over een ongelukkige stoel, hevige regen ,hogere rijstprijzen,maar dan diakonie brengt uitkomst en dan lachen en lekkere hapjes om/met de dominee goed zo zus
    geniet, groet aan JanT
    Broer Henk

• 05 Maart 2015 - 23:33

Betteke:

Ach jee, haastige spoed...
    Hoop dat Sopen weer op de kaart gezet wordt. Ik zie je al zitten met aangeknepen billen..en dat uren lang. Je zou het er warm van krijgen en daar heb je natuurlijk al zo'n last van. In gedachten lijd ik met je mee.

• 05 Maart 2015 - 23:39

Betteke:

De helft van mijn verhaal kwam niet op de site. Hoe dat kan begrijp ik ook niet.
    Ik wil het alsnog vertellen.
    Een reactie op Henk's stukje.
    Volgens mij zat er wel degelijk suiker in die bus. Ik heb hem n.l. Zelf bij jullie van de schoorsteenmantel gestoten. Alles vloog door de keuken. Schrikken natuurlijk, maar jullie moeder zei: " ach kind je doet dat toch niet expres." Zo lief. Jullie hadden een supermoeder!