Inhalen - Reisverslag uit Merauke, Indonesië van Jantinus en Mark Weggemans - WaarBenJij.nu Inhalen - Reisverslag uit Merauke, Indonesië van Jantinus en Mark Weggemans - WaarBenJij.nu

Inhalen

Door: Elly en Jantinus

Blijf op de hoogte en volg Jantinus en Mark

06 April 2013 | Indonesië, Merauke

We lopen een beetje achter wat informatie, hier komt het verhaal vanaf donderdag avond.
Wij werden verrast met een avondje Karaoke wat mateloos populair is in heel Indonesië, dus ook in Biak.
Inge vroeg ons haar weg te brengen, maar eerst Lenne en Mieke ophalen.
We kwamen dus uit bij een heel nieuw café, Karaoke de hele club stond ons op te wachten, iedereen zingt en doet mee, het nadeel is dat het volume kei hard is en met bij behorende gekleurde lichtflitsen, maar gezellig was het wel, wij kregen een mooie waaier van Johanna en Rita had voor mij uit Yogjakarta een mooie nachtpon meegebracht.
Vrijdag was het weer breien, ik had voor een zus van Margriet wat mee gebreid want zij vertrekt vandaag weer van Biak naar Asmat waar zij dominee is.
Zij heeft de beer in elkaar genaaid en de snuit geborduurd het is erg leuk geworden, Jantinus heeft ondertussen haar dochtertje beziggehouden.
De anderen schieten al mooi op dus de rest van de beren zijn als ik weer in Biak ben, ook gauw klaar.
Want we zijn vanmorgen om 5uur vertrokken naar Marauke, dat ligt aan de andere kant van Papua dicht bij Australië en ook bij de grens met Papua new Guinee.
Over het eiland loopt een kaarsrechte lijn tussen het Indonesische en vrije Papua vroeger het Australische deel.
In Jayapura moesten we overstappen we zijn wel wat gewend ondertussen maar het bleek weer niet simpel op de borden stond gate 1 maar die stond nergens aangegeven we werden verwezen naar een boven verdieping naar gate 2, uiteindelijk gingen we via gate 4.
In Marauke werden we hartelijk ontvangen door een medewerkster van het waterbedrijf hier, Jt. kende haar wel, in het hotel aan gekomen werden we vol met eten gepropt en daarna konden we een lekker tukje gaan doen.
Maar ik werd wakker en dacht wat raar het bed beweegt, maakte Jantinus wakker er was een aardbeving, wel even schrikken dus, we zijn naar beneden gegaan waar meer hotelgasten waren.
Daar stelden zij ons gerust alleen toen ik onder een hele grote” bewegende”
Pegellamp stond werd er wel gezegd niet daar staan Ibu dus helemaal gerust waren zij ook niet.
Maar er is gelukkig niks gebeurt, ik moest nog wel even denken aan vanmorgen toen we weggingen zei Jt, nou Elly weer een nieuw avontuur, maar dit had hij niet in gedachten.
In de namiddag toen het droog was nog even rondgewandeld, heerlijk koel (niet naar Nederlandse bergrippen) dat zijn we niet gewent maar wel even lekker.
Morgen nog een dagje samen vrij om rond te kijken.

• 06 April 2013 - 20:22

Henk En Mini:

Hallo,

Dat achterlopen zit denk ik in de familie.
    Ja tweede paasdag in Verviers (ongelofelijk koud ijs op de autoruit) ,dinsdags de markt in Brussel gepakt en over Nieuwegein naar huis waar uitpakken en restaureren en poetsen op het programma stond.
    Leuke bee ,r mijn complimenten!!!!
    Zo te lezen tegen de lamp lopen is niet goed maar met een aardbeving onder een zware pegellamp je had geen labbekak (zoals Marijntje Geisen)als engelbewaarder maar eentje die de zaakjes goed in de hand wist te houden.
    Ik ben benieuwd naar de beelden ik bedoel de gesneden beelden die we wel mogen maken maar niet aanbidden.

Groet,
    Henk

• 07 April 2013 - 12:29

Truus:

Hoi,
    Ja ik moest ook ff inhalen maar dan met lezen. Ik ben intussen over naar mijn huis, maar ik kan daar nog niet internetten, dus ga ik nog ff naar het chalet. de pc is het enige dat daar nog van mij staat. De 15de lever ik de sleutel in en dan ben ik offline tot de 26ste. Tenminste als mijn dochter dan komt, want die heeft het zo geregeld dat zij zou installeren.
    jullie tijd begint al weer op te schieten wat gaat het toch snel. geniet nog maar van Merauke en wat jullie verder nog van plan zijn. Geef iedereen een knuffel en de groeten van mij.
    Groetjes Truus

• 07 April 2013 - 15:24

Henk En Bets,:

Wij zijn niet achter betreft de verhalen van jullie ,maar bij het lezen dat alles gaat bewegen denk je meteen aan een aardbeving en die kunnen zomaar uit de hand lopen je moet er niet aandenken Maar jullie hebben wel weer het een en ander beleeft dat kan allemaal in het boek wat jullie nog een keer gaan uitgeven.
    De foto,s laten zien dat er veel plezier is.
    Wij zijn in de nacht van woensdag wakker geworden van een grote brand naast ons in een flat appartement.
    Er kunnen 6 appartementen op dit moment niet bewoond worden de oorzaak blijkt een jonge man had 0m 1.00 uur s,nachts iets op het gas laten staan met het trieste resultaat.
    Fijne week gewenst,
    Henk en Bets

• 07 April 2013 - 20:38

Netty En Bas Ploeg:

Wij volgen jullie en heel toevallig ben ik een boek aan het lezen " dochter van de jungle" en dat gaat over opgroeien van een Duits meisje in het Fayugebied in West Papoea. Schitterend verhaal, een aanrader. We genieten van jullie verhalen en krijgen ook weer zin om naar Sumatra te gaan. Wat knap dat je die vrouwen heb leren breien , kon je daar wel breinaalden krijgen of had je ze meegenomen?
    We kijken uit naar jullie verhalen, groetjes, Netty en Bas

• 09 April 2013 - 02:35

Hillie Koning.:

Hallo Elly en Jantsorry dat is zo laat reageer, maar ik zie dat ik niet de enogste ben.
    Dus die caraoke was de verrassing die jullie te wachten stond?
    dat is wel een belevenis op zich zelf hoor, vooral die hade muziek en die lichtflitsen.
    Lijkt me best leuk omdat eens mee te maken, eens lekker door een microfoon heem te galmen.
    En dan jullie tocht naar Marauke ging dus weer eens niet helemaal vlekkeloos, ik vraag me wel eens af of daar wel eens wat vlekkeloos kan gaan.
    ik heb momenteel een hulp in huis die van Merauke komt, ze weet er niet veel van af want ze was nog vrij jong toen ze daat vertrokken.
    En dan nog een heuze aardbeving mee maken, gelukkig met voor jullie geen ernstige gevolgen,
    Ik ben heel benieuwd naar jullie benvindingen op Merauke, de foto's die jullie daar maken kan ik dan aan mijn hulp laten zien die gewoon Astrid heet maar wel een echt Papua vrouwtje is.
    Hartelijke groeten Hillie