Een mooie vogel en gewone pannen
Door: Elly en Jantinus
Blijf op de hoogte en volg Jantinus en Mark
08 Februari 2010 | Indonesië, Biak
Hij heeft weer genoten van alles hier en had zelfs het geluk een bijzondere vogel te zien, die zich gelukkig liet vastleggen.
Voor mij de eerste dag met onze hulp Martha, we kennen haar wel als vrouw van Chris maar als hulp is het weer anders.
Zelf heb ik er eerst veel moeite mee om in verhouding weinig te doen en een ander te zien werken, maar het viel erg mee Martha corrigeert mijn Indonesisch en doet dat rustig en niet met en stortvloed van woorden.
Wel zijn we allebei geschrokken toen ik op het terras kwam te vallen dit huis zit vol met allerlei opstapjes en ongelijke vloeren, maar meer dan een flinke blauwe plek is het gelukkig niet geworden.
En na werktijd zijn we samen op pad gegaan om een wok en een paar pannen te kopen zodat ik vanavond ons eerste maal heb bereid, het stelde niet echt veel voor maar toch, moeders heeft een begin gemaakt.
We kochten o a uien, knoflook en pepertjes op de pasar de mensen lagen helemaal in een deuk dat ik dat deed en Jt daar nog foto’s van maakte ook.
Vanavond is Truus even mee geweest om een rijstkoker te kopen want geen huis zonder rijstkoker is hier.
We kochten ook een emergency lamp die kan bij stroom uitval 9 uur branden en zowaar we konden die vanavond al testen, gelukkig maar een uurtje, maar anders hadden we een heus probleem gehad, ik kocht gister namelijk wel kaarsen maar geen lucifers dom dom dom.
Morgen weer een dag nog even zitten en dan naar bed.
08 Februari 2010 - 15:03
Mini En Henk Olst:
Wät koeh,wät koeh woa stete?
Maar eerst Elly je val.
Ik blijf erbij je heb een uitstekende en beslist geen "labbekak|"van een engelen bewaarder.
Nu het eerste deel van mijn reaktie het kan zijn dat hij alsnog gevlogen is maar JanT maakt ons met de bijzondere vogel wel erg nieuwsgierig.
08 Februari 2010 - 16:05
Bets En Henk:
Jij hebt geluk dat er geen heup of weten wij wat gebroken is.
Volgens ons ben jij zo gewend met de hulp,het is maar hoe je er mee omgaat,en dat zit bij jou wel oke.
Wat een pracht bank en de kleur hebben jullie NATUURLIJK zelf gekozen ha ha..
De vogel is prachtig,en de eerste werk dag zit er al weer op.
De temperatuur is wel uit te houden?
Het is de gehele dag plm 2 gr onder nul,maar het is droog.
Wat een geluk dat jullie een lamp hebben voor eventuele stroom uit val.
Groet,
Henk en Bets -
08 Februari 2010 - 18:48
Henk En Mini:
Te vlug was deze keer mijn reaktie.
Wat een wonderschone vogel en de bank mag er ook zijn.
Ik las dat er in Thailand 12 soorten neushoornvogels waren die zowel vlees als vruchten eten in holen in bomen nestelen en last but not least man en vrouw blijven elkaar hun hele leven trouw.Kunnen mensen dus nog een voorbeeld aan nemen. -
09 Februari 2010 - 14:47
Nichtje Inge:
Geen Jan de B. maar een echte Jan T?;-))
Bank zit/ligt vast heerlijk!
Wat een prachtige/vreemde vogel.
Blauwe plek inmiddels al groen? Of andere kleuren van de regenboog, voorzichtig doen hoor!
Inge