Pasen,
Door: Elly en Jantinus
Blijf op de hoogte en volg Jantinus en Mark
25 April 2011 | Indonesië, Biak
Maar wij zijn halverwege gekeerd het was regen en nog eens regen en dan van die echte tropen buien, we hebben thuis maar koffie en koude pasta op het terras gegeten, ook gezellig maar niet echt de bedoeling.
Eind van de middag zijn Jt en Mark naar een wedstrijd van zangkoren geweest waar Margriet en Noortje aan meededen, zij zijn vierde geworden.
Vandaag waren wij uitgenodigd bij de opening van de klokkentoren van de kerk waar Margriet en Noortje bijhoren.
Om 9uur vanmorgen waren we aanwezig en werden naar plaatsen net achter de Bupati gebracht, op stand dus.
Bupati kwam wel een uur te laat dus het feest kon ook niet eerder beginnen, maar het was erg leuk alleen de preek duurde erg lang en dat komt deels doordat we het niet kunnen verstaan.
Maar er werd door verschillende koren mooi gezongen, en ook door de kinderen van de zondagschool, zij zongen een voor mij heel bekent zondagschool liedje,
Klokje klinkt vogel zingt, dan vliegen je gedachten zo 50 jaar terug naar het jeugdhuis in Loenen.
Er werd gepreekt door een uit Duitsland afkomstige dominee die al heel lang in Papua woont, de mevrouw die de aankondigingen deed dacht och er zijn meer blanken, dat is dus familie van de dominee.
Wij zagen de mensen die beter wisten schrikken en lachen, in eerste instantie ontging het ons omdat wij het verhaal niet verstonden, maar het ging er wel goed om.
Er was lekker eten en mensen begonnen spontaan Jospan te dansen, Mark en ik hebben mee gedaan maar het is veel moeilijker dan het eruit ziet, ik vind het hartstikke leuk om te doen maar je moest er niet zo van zweten.
Om een uur of drie zijn we naar huis gegaan en dat is nog lastig genoeg er willen heeeeel veeeel mensen met je op de foto, vooral Mark was erg in trek.
Toen kwam Seroja met de kinderen met cadeautjes voor ons, we hadden wel gezien dat Oktov aan het houtsnijden was afgelopen week, maar er niet aan gedacht dat het voor ons zou zijn, we hebben twee mooie beeldjes gekregen Korwar genaamd dat is mensfiguur die de mens van Biak verbeeld.
We zijn er heel blij mee en vinden het vooral leuk dat we de maker kennen, ook had hij er nog een mooie schelp bij gedaan geweldig.
Vanavond nog bij Truus langs geweest, daar gaan we vrijdag avond eten met de harde kern van mensen om ons heen, we wilden het laten bezorgen maar Yujun vond dat maar niks en wilde voor ons koken, dus dat gaat zij nu doen heel lief van haar.
Morgen start Jantinus zijn laatste werkweek nog drie en een halve dag en dan heeft hij het weer gehad voor deze ronde.
25 April 2011 - 19:58
Jan IJzerwater:
"Nog drie en een halve dag en dat zit deze periode voor Jt er weer op". Plots realiseer ik me dat we nog maar drie dagen kunnen genieten van jullie dagelijkse belevenissen, zorgen en activiteiten.
Zodra je de PC opstart 's avonds eerst even de belevenissen van L.D. lezen.
Goed, aan alles komt een eind en ook aan deze periode op Biak. Ik hoop dat het Jt een beetje gelukt is om de bewoners een beetje zelfstandiger te maken zodat ze een beetje vaker zelf de storingen oppakken. Dergelijke verandering zijn niet van de ene op de andere dag te realiseren.
Jantinus nog even de laatste puntjes op de i en daarna heel veel plezier tijdens jullie rondreis door het onmetelijk groot land.
Jt, E & M, het gaat jullie goed! -
25 April 2011 - 20:38
Jantsje:
Krijgen we kleine Jantinus nog te zien op een kiekje?
Leuk dat dansen!
gr. Jantsje vanuit een tropisch Hoogeveen -
26 April 2011 - 20:11
Henk En Bets:
Wat weer een belevenissen hebben jullie beleefd.
Dat Mark in de smaak viel was te verwachtenmet zijn lengte,dat maken ze niet alle dagen mee.
Dan die regen bij jullie zonde dat de reis naar de watervan niet door kon gaan.
Het is hier erg warm geweest,er zijn op verschillende plaatsen geen paas vuren ontstoken in verband met de droogte,erg jammer.
En dan de laatste lootjes betreft het werken van Jatinus,maar het is nog niet voorbij jullie gaan eerst van een paar verdiende dagen genieten.
Wij horen weer van jullie fijnne dagen nog op Biak.
Groet Bets en Henk